فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:6 Issue: 13, Fall- Winter 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تاثیر اصلاح صریح و ضمنی خطاها بر نگارش زبان آموزان ایرانی (صحت دستوری)
    سعیده آهنگری صفحات 1-15

    هدف این تحقیق بررسی اثر اصلاح صریح و ضمنی اشکالات بر یادگیری نگارش فراگیران ایرانی در حال یادگیری زبان خارجی  میباشد .بدین منظور 64 شرکت کننده از 94 زبان آموز سطوح میانی موسسه زبان فلق رشت انتخاب شدند .جهت  سنجش همگن بودنشان، از آنها امتحان تافل گرفته شد. سپس آنها بطور تصادفی در یکی از سه گروه اصلاح صریح ، اصلاح ضمنی و گروه شاهد قرار داده شدند. در طی چهار جلسه انها همراه با محقق فعالیت های بر پایه شکاف اطلاعاتی را انجام دادند. هنگام ارتکاب اشکالات ساختاری یک گروه توسط محقق اصلاح صریح دریافت کرد،گروه  دیگر اصلاح ضمنی دریافت کرد و گروه شاهد اصلاحی دریافت نکرد.  آزمون قضاوت دستوری بعنوان پیش آزمون و پس آزمون فوری استفاده شد. نتایج آزمون تی زوج و تحلیل واریانس نشان داد که نمره هر سه گروه در طی این مدت افزایش یافته است، هرچند گروه اصلاح صریح عملکردش بطور قابل ملاحظه ای بهتر از گروه شاهد و اصلاح ضمنی بود. تفاوت بین گروه شاهد و اصلاح ضمنی  معنی دار نبود. نتیجه این تحقیق باتوجه به فرضیه های تعادل و توجه قابل توجیه می باشد. برتری اصلاح ضمنی نشان دهنده نقش مفید شواهد منفی در آموزش زبان است وبرای کلاس درس اصلاح صریح در مقابل اصلاح ضمنی گزینه بهتری می باشد.

    کلیدواژگان: برجسته کردن گرامر، بازخورد پنهان، بازخورد آشکار
  • ارزیابی کتاب درسی زبان انگلیسی متوسطه اول (prospect1) بر اساس چک لیست از دیدگاه دبیران
    توران آهور*، فرهاد گلپور صفحات 16-35

    انتخاب کتاب درسی،  برای دبیران و مدیران کار مشکلی است .هدف این  تحقیق، ارزیابی کتاب درسی جدید زبان انگلیسی متوسطه اول   (prospect 1ا) ز دیدگاه دبیران بود. شرکت کنندگان شامل 90 نفر از معلمان با تجربه  زبان انگلیسی 42  زن و 48 مرد  بودند که به طور تصادفی از مدارس مناطق مختلف استان گیلان بطور تصادفی  انتخاب شدند. ارزیابی کمی کتاب درسی از طریق چک لیست لیتز (2005) انجام شد. چک لیست مقیاس5 نقطه لیکرت  بود و هفت معیار از جمله موضوع و محتوا، فعالیت ها ، مهارت ها، قالب های ظاهری، کاربری بودن ،استفاده از اجزای زبان   و مشخصات کلی مورد مطالعه قرار گرفت. با این حال، برخی از سوالات  پاسخ باز که دیدگاه معلمان  را در مورد هر معیار کتاب می سنجید نیز همراه پرسشنامه به دبیران داده شد.آمار توصیفی از جمله انحراف معیار، میانگین، درصد و فراوانی در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. این یافته ها نشان داد که معلمان نظر مثبتی نسبت به این کتاب داشتند. آنها این کتاب را  به دلیل محتوا و ارتباط داشتن موضوع آن با نیازهای فراگیران، استفاده از موقعیت های زندگی واقعی، بهره گیری از موضوعات قابل بحث ،داشتن فعالیتهای ارتباطی و توجه به چهار مهارت زبان مناسب دانستند.با این حال، آنها برخی از مشکلات  کتاب را در سوالات باز پاسخ خود مطرح کردند: از قبیل کمبود زمان تدریس که فقط 1.5 ساعت در طول یک هفته است، عدم  ارایه صریح و روشن کلمات جدید و نکات  دستوری و عدم توجه به برخی از استراتژی های زیر شاخه مهارت ها.این یافته ها می تواند برای طراحان برنامه درسی و نویسندگان کتاب درسی کمک کند تا به طراحی برخی از کتاب های درسی مناسب برای سطوح دیگر بپردازند که محتوی مناسب داشته باشد و تطابق بین زمان تدریس و حجم کتاب نیز مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: متوسطه اول، چک لیست ارزیابی، برنامه درسی و معیارها
  • رویکرد سبک-مدارانه و مهارت-محورنسبت به مقوله ناهماهنگی های کاربردی زبان توسط فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی
    راحله تمدن صفحات 36-64

    بررسی ناهماهنگی های (خطاهای) زبانی زبان آموز زبان دوم یا خارجی از اساسیترین موضوعات آموزش و فراگیری زبان بوده است و در گذر تکوین نظریه های متعدد از اطلاق رویکرد خطا محور به نگاه ناهماهنگی محور فرایندهای پیچیده ای نهفته است. ریشه این نوع ناهماهنگی ها را در متغیرهای گوناگون می توان جستجو کرد لیکن رابطه سه گانه بین نوع ناهماهنگی ها ، سطح دانش زبانی و وسبکهای ترجیهی یادگیری زبانی زبان آموز موضوع اصلی این مطالعه بوده است. در این راستا، تعدادی زبان آموز مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد زبان انگلیسی و تعدادی زبان آموز موسسات آزاد زبان انگلیسی جامعه آماری این مطالعه را تشکیل دادند. ابتدا آزمون دانش عمومی زبان انگلیسی میشیگان برای تعیین سطح زبانی آنها به همراه پرسشنامه سبک یادگیری ترجیهی (رید) برای سنجش سبک ترجیهی یادگیری زبانی آنها توزیع گردید..از نظر سطح دانش زبانی آنها به سه گروه مقدماتی، متوسط و پیشرفته تقسیم شدند. برای کشف نوع خطاهای زبانی افراد، خطاهای گفتاری آنها از طریق مصاحبهSST  و خطاهای نوشتاری آنها از طریق نوشتار آنان مورد بررسی قرار گرفت. سپس خطاهای آنها در دو سطح گفتاری و نوشتاری بر اساس طبقه بندی خطاهای زبانی کوردر به سه گروه پیش-نظاممند، نظاممند و پسانظاممند طبقه بندی شدند. نتیجه ی تحقیق موید وجود همبستگی مثبت معنادار بین سطح دانش زبانی و نوع ناهماهنگی های زبانی از یک طرف ، و همبستگی مثبت لیکن متفاوت بین شیوه تجلی دانش زبانی اعم از قالب گفتاری و شنیداری از طرف دیگر و مهمتر از همه بین مقولات مختلف سبکهای یادگیری و نوع ناهماهنگی و سطح دانش زبانی بوده است. نتایج حاصله از منظر بداعت و کشف همبستگی بین فرایند بین- زبانی با سطح دانش زبانی و همچنین با سبک یادگیری حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: ناهماهنگی زبانی، خطاهای زبانی، سطح دانش زبانی، سبک یادگیری
  • به دنبال توانمندی ارتباطی بین فرهنگی در فضای انگلیسی به عنوان زبان خارجی: بررسی ادراکات معلمان انگلیسی ایران
    موسی رضا بنفشه، محدثه خسروی صفحات 65-83
    به دنبال دانش  ارتباطی بین فرهنگی در بافت  انگلیسی به عنوان زبان خارجی: بررسی ادراکات معلمان زبان ایرانی جهانی شدن باعث افزایش  ارتباط میان افرادی با پیش زمینه های زبانی و فرهنگی بسیار شده است (بایرم، 2008) و در نتیجه اخیرا، نقش مهم فرهنگ در آموزش زبان خارجی پررنگ تر از پیش شده است (فیپز و گنزالز، 2004). در نتیجه، دانش ارتباطی بین فرهنگی به عنوان رکنی مهم در یادگیری و آموزش زبان مطرح شده است (بایرم و زاراته، 1997). البته، این دانش به عنوان نتیجه ی ضمنی خودبخود آموزش زبان خارجی تلقی می شود (میر، 1991) و به نظر می رسد معلمان نقشی مهم در آموزش بین فرهنگی دارند که این نقش در محیطهای انگلیسی به عنوان زبان خارجی حایز اهمیت بیشتری است (هن و سانگ، 2011). مطالعه ی حاضر در تلاش است ادراکات معلمان زبان ایرانی را در مورد توانمندی ارتباطی بین فرهنگی در حال حاضر بررسی نماید. همچنین در تلاش است به این مسیله بپردازد که آیا تجربه ی معلمان می تواند بر ادراک آنها از این توانمندی تاثیر گذارد. بدین منظور، از 100 معلم زبان خواسته شد تا پرسشنامه ی مربوطه برگرفته از مطالعه ی هن و سانگ (2011) را تکمیل نمایند. نتایج بررسی های کمی و کیفی حاکی از آن بود که شباهتها و تفاوتهایی میان ادراکات معلمان در مورد دانش ارتباطی بین فرهنگی و ارتباط آن با تجربه ی معلمان وجود دارد. نتایج به اهمیت آموزش بین فرهنگی معلمان در فضای زبان آموزی ایران اشاره دارد.
    کلیدواژگان: ادراکات معلمان زبان انگلیسی، تعلیم زبان خارجی، جهانی شدن، دانش ارتباطی بین فرهنگی، تجربه ی تدریس
  • درک دانشجویان از عوامل سلب انگیزه در یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی
    نفیسه حسین پور*، حسین حیدری تبریزی صفحات 84-104

    عوامل سلب انگیزه یک موضوع جدید در رشته یادگیری زبان خارجی یا زبان دوم است که نیازمند پژوهش های دقیق تری است. در همین رابطه، تحقیق حاضر تلاشی است برای بررسی عوامل سلب انگیزه در یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی در محیط ایرانی. بدین منظور، سیصد هشتاد و دو فراگیر زبان انگلیسی از طریق نمونه گیری خوشه ای لایه ای از بین دانشجویان فارسی زبان پنج واحد دانشگاه آزاد در استان اصفهان برای شرکت در این مطالعه کمی-کیفی انتخاب شدند. داده های تحقیق از طریق یک پرسشنامه لیکرت 40 پرسشی  جمع آوری شدند.آزمون تحلیل عامل هفت فاکتور را استخراج کرد که عبارتند از 1) کمبود امکانات، 2) عدم اعتماد به نفس، 3) ویژگی های کلاس، 4) هدفمند نبودن مطالعه زبان، 5) روش های تدریس، 6) اساتید و سبک تدریس آنها و 7) نگرش منفی نسبت به زبان انگلیسی و فرهنگ کشورهای انگلیسی زبان. سپس، درک دانشجویان از این هفت عامل بر اساس سطح بسندگی زبان انگلیسی عمومی مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج، برای فراگیران ضعیف که دارای سطح سبندگی پایین تری نسبت به سایر دانشجویان در سطح متوسط یا عالی بودند، عدم اعتماد به نفس و نگرش منفی عوامل سلب انگیزه قوی تری بودند.

    کلیدواژگان: انگیزه، عوامل سلب انگیزه در یادگیری زبان انگلیسی، سطح بسندگی زبان انگلیسی عمومی، فراگیران ایرانی زبان انگلیسی
  • بررسی مقابله ای بینامتنیت در مقالات پژوهشی تالیف شده توسط مولفان ایرانی و انگلیسی در رشته زبان شناسی کاربردی
    داود کوهی*، نسرین ملانقی زاده صفحات 105-124
    گفتمان علمی این امکان را در اختیار مولفان قرار می دهد که از متون مولفان دیگر در قالبها و الگوهای قراردادی بهره جویند. با اینحال، یکی از عواملی که می تواند بر نحوه استفاده مولفان از متون دیگر تاثیر بگذارد تعلقات فرهنگی مولفان است. بر اساس فرض مذکور، این پژوهش به بررسی موضوع بینامتنیت آشکار در مقالات پژوهشی تالیف شده توسط مولفان ایرانی و انگلیسی  در رشته زبان شناسی کاربردی در دوره زمانی سالهای 2000-2010 پرداخته است.  در راستای این هدف، الگوی ارایه شده توسط سویلز (1990) که توسط تامپسون و تریبل (2000) و تامپسون (2005) گسترش یافته مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاضر حاکی از استفاده متفاوت مولفان دو گروه از استراتژیهای نقل قول است. نتایج به دست آمده می تواند مورد بهره برداری مولفان و محققان حوزه زبانشناسی کاربردی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بینامتنیت، مقاله پژوهشی، زبان شناسی کاربردی
  • تاثیر فعالیتهای کلاسی حل مسئله روی تمایل به ارتباط، توانش ارتباطی خود ادراکی، و اضطراب ارتباط در زبان آموزان ایرانی زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی
    مریم محمودوند صفحات 125-145

    تمایل به بر قراری ارتباط که به عنوان اراده فرد در برقراری ارتباط در هنگامی که فرصت آن بروز پیدا می کند تعریف می شود (مک اینتایر و همکاران،1998) نقش مهمی در یادگیری زبان دوم / خارجی ایفامی نماید. تحقیق حاضر درصدد آن است که تاثیر اجرای فعالیتهای کلاسی مبتنی بر حل مسیله را روی تمایل زبان آموزان به برقراری ارتباط مورد بررسی قراردهد. جهت رسیدن به این هدف 61 زبان آموز سطح پیش متوسطه از طریق یک امتحان تعیین سطح انتخاب شدند. زبان آموزان از لحاظ سه مقیاس تمایل به برقراری ارتباط و نیز دو مقیاس پیشینی  یعنی توانش ارتباطی خود ادراکی و اضطراب ارتباط تحت پیش آزمون قرار گرفتند. البته گروه ازمایشی در طول دوره آموزشی فعالیتها کلاسی حل مسیله دریافت نمود درحالی که گروه کنترل از آن محروم شد.پس از 15 جلسه آموزش دو گروه از طریق سه مقیاس اشاره شده تحت پس آزمون قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که گروه آزمایشی از لحاظ سطح تمایل به برقراری ارتباط عملکرد بهتری داشت. به علاوه مشخص شد که تمایل به برقراری ارتباط به طور مستقیم با توانش ارتباطی خودادراکی و به طور غیر مستقیم با اضطراب ارتباط رابطه دارد. بنابراین براساس مدل راه مک اینتایر (1994) هر دو مقیاس می توانند پیش بینی کننده تمایل بهارتباط باشند. تحلیل آماری داده ها از طریق تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA)   انجام شد.

    کلیدواژگان: تمایل به برقراری ارتباط، اضطراب ارتباط، توانش ارتباط خود ادراکی، فعالیت های کلاسی حل مسئله
  • آگاهی فرازبانی و صحت دستوری نوشتار دانشجویان کارشناسی ارشد: معلم کانون درمقابل فراگیرکانون
    صفحات 146-166

    حرکت آونگ آموزش زبان به سوی فرآیندهای آگاهانه آموزشی نقش مهم آگاهی فرازبانی را مورد تاکید قرار می دهد. پژوهش شبه تجربی حاضربا هدف مقایسه میزان تاثیر آگاهی فرازبانی فعالیتهای جهت داده شده توسط معلم و فعالیتهای انجام شده توسط زبان آموزان بر صحت دستوری نوشتار دانشجویان کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی طراحی گردید. شصت آزمودنی در سه کلاس نگارش پیشرفته به صورت تصادفی به یک گروه شاهد و دو گروه تحقیق نامگذاری شدند و در کلیه کلاسها آموزش فرآیند-محور بر اساس مطالب آموزشی یکسان به اجرا در آمد. در گروه تحقیق اول که گروه آگاهی فرازبانی معلم کانونبود مجموعه ایی از تمرینات صورت-محور گردآوری شده توسط معلم به عنوان تکلیف تعیین و بصورت هفتگی توسط دانشجویان انجام و در کلاس بررسی می شد. در گروه تحقیق دوم، گروه فراگیرکانون،  این تمرینات تنها به عنوان تکالیف جانبی خودآموزی به دانشجویان ارایه گردید درحالی که گروه کنترل هیچگونه تمرین دستوری اضافی انجام ندادند. تحلیل آماری نتایج پس آزمون نوشتاری در پایان دوره آموزشی شش هفته ایی نشانگر میزان بالاتر صحت دستوری در نوشتار گروه های تحقیق در مقایسه با گروه کنترل و برتری گروه  معلم کانون نسبت به گروه فراگیر کانون بود. نتایج این پژوهش اهمیت آگاهی فرازبانی در بافتهای زبان دوم را از یکسو و نقش اساسی معلم در جهت دادن به این آگاهی از سوی دیگر مورد تاکید قرار می دهد و کاربردهای  آموزشی آن مورد بحث قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: آگاهی فرازبانی، تمرکز بر صورت، صحت دستوری، نوشتار
  • تاثیر کدگردانی بر خواندن و درک مفاهیم زبان آموزان دوزبانه
    پریسا یگانه پور صفحات 167-179
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر کدگردانی بر خواندن و درک مفاهیم زبان آموزان ایرانی دوزبانه انجام گرفت. 70 دانشجوی سال اول کارشناسی انگلیسی در دو کلاس 35 نفره خواندن و درک مفاهیم 1 در این تحقیق شرکت کردند.همگنی اولیه گروه ها با انجام آزمون استاندارد خواندن مورد سنجش قرار گرفت و سپس گروه ها صورت تصادفی به عنوان گروه های شاهد و تحقیق تعیین شدند. در دوره آموزشی 20 ساعته که پنج هفته به طول انجامید به آزمودنی های گروه تحقیق اجازه داده شد تا برای درک بهتر مفاهیم از کدگردانی استفاده کنند در صورتیکه درگروه کنترل کلیه ارتباطات به زبان انگلیسی و بدون کدگردانی برقرار می شد. تحلیل نتایج پس آزمون خواندن و درک مفاهیم گروه ها نشانگر تفاوت معنادار نمرات میانگین آنها و پیشرفت بیشتر گروه تحقیق یا کدگردان ها نسبت به گروه شاهد بود. از آنجا که متغیرهای دیگر مانند سطح دانش زبانی، مطالب آموزشی، و معلم در هر دو کلاس یکسان بود می توان کدگردانی را به عنوانی یکی از عوامل احتمالی بهبود مهارت خواندن و درک مفاهیم گروه تحقیق تلقی کرد. کاربرد محتاطانه کدگردانی با هدف ارتقاء جنبه هایی از فرآیند آموزش مورد بحث قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: خواندن و درک مفاهیم، دوزبانه ها، زبان آموزان خارجی، کدگردانی
  • نقش عوامل اجتماعی و آموزش در مشارکت زبان آموزان انگلیسی در تعاملات شفاهی کلاس
    مسعود ذوقی، امیررضا نعمتی تبریزی صفحات 181-192
    مشارکت زبان آموزان انگلیسی در تعاملات شفاهی کلاس عامل بسیار مهمی در زمینه رشد سلاست بیان محسوب میشود. تحقیقات اخیر نشان داده است که لزوم تعاملات داخل کلاس و یا همان مشارکت زبان آموزان انگلیسی در تعاملات شفاهی موضوع مهمی در تحقیقات زبان آموزی میباشد. به همین سبب، با استفاده از روش تحقیق همبستگی میزان مشارکت در تعاملات شفاهی و عوامل تاثیرگذار بر تمرین های شفاهی مورد سنجش قرار گرفت. 93 شرکت کننده از دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل از دوره کارشناسی ارشد رشته زبان انگلیسی با استفاده از نمونه گبری هدفمند انتخاب شدند. با استفاده از تحلیل معادلات ساختاری، نتایج نشان داد که در ارتباط با مشارکت زبان آموزان انگلیسی در تعاملات شفاهی بین عوامل اجتماعی و آموزشی ارتباط معنی داری وجود دارد. همچنین، یافته ها حاکی از آن بود که عوامل آموزشی مهمترین نقش را در کنترل محتوای تعاملات شفاهی دارد.
    کلیدواژگان: مشارکت در تعاملات شفاهی، عوامل اجتماعی وآموزشی، تحلیل معادلات ساختاری
|
  • The Impact of Explicit and Implicit Recasts on the Grammatical Accuracy of Iranian EFL Learners’ Writing Performance
    Saeideh Ahangari, Farhad Golpour * Pages 1-15

    The present study aimed at investigating the effects of explicit and implicit recasts on Iranian EFL learners' acquisition of English relative clauses. For this purpose, 64 participants were selected out of 94 intermediate level EFL learners at Falagh language Institute, Rasht, Iran. To have homogenized groups, the researcher administered a language proficiency test (TOEFL). Then, the researchers assigned them randomly to the explicit recast group, implicit recast group, and control group. They carried out some information gap tasks within four sessions. One group received explicit recast, the other group received implicit recast and the control one got no corrective feedback, for the target linguistic errors during the task performance. A grammatical judgment test was applied as the pretest and immediate posttest. The results of a paired-samples t-test and analyses of variance (ANOVA) showed that the scores of all three groups improved significantly overtime. However, the explicit recast group did significantly better than both the control group and the implicit recast group. The results of the study were elaborated in terms of counterbalance hypothesis and noticing hypothesis. The superiority of explicit recast implied a beneficial role for negative evidence in SLA and that explicit recast was a better choice than implicit recast in the L2 classroom.

    Keywords: Grammar Enhancement, Implicit Recast, Explicit Recast
  • Iranian New Junior High School Book (Prospect 1) Weighted against Material Evaluation Checklist from Teachers' Perspective
    Touran Ahour *, Farhad Golpour Pages 16-35

    The aim of this study was to evaluate the new version of Iranian EFL junior high school textbook (Prospect1) from the teachers’ perspectives. The participants included90experienced English teachers (42 females and 48 males) randomly selected from different junior high schools in different districts of Gilan province, Iran. The evaluation of the textbook was conducted quantitatively through a 5-point Likert scale with seven criteria including subject and content, activities, skills, physical layout, practical consideration, language and general criteria. However, it was accompanied by some open-ended questions that solicited teachers' views about each criterion and the book in general. The descriptive statistics including standard deviation, mean, percentage and frequency were used in the data analysis.The findings revealed that teachers have positive perceptions toward this book.They had a positive view about the prospect1 because of its content and topic relevancy to learners' needs, including real life situations, enjoying challenging subject, having communicative pair and group works and attending to four skills equally. However, they intensified some problems in their open ended questions such as insufficiency of teaching time that is 1.5 hour during a week, not focusing on explicit presentation of some words and grammatical points and not paying attention to some sub-skill strategies. These findings can be helpful for curriculum designers and textbook writers to design some valuable textbooks for other levels and to consider correspondence between time of teaching and volume of the book.

    Keywords: Junior High school, evaluation checklist, syllabus, criteria
  • A Stylistic and Proficiency-based Approach to EFL Learners’ Performance Inconsistency
    GholamReza Abbasian *, Raheleh Tamadon Pages 36-64

    Performance deficiencies and inconsistencies among SLA or FL learners can be attributed to variety of sources including both systemic (i.e., language issues) and individual variables.  Contrary to a rich background, the literature still suffers from a gap as far as delving into the issue from language proficiency and learning style is concerned. To fill the gap, this study addressed EFL learners’ interlanguage performance (i.e., error types) in the light of their learning styles and language proficiency levels.  Participants were 73 Iranian graduate EFL learners, who received the Michigan proficiency tests along with the Perceptual Learning-Style Preference Questionnaire (of Reid) in order to measure their language proficiency level and learning style types. For the purpose of the study they were divided into pre-intermediate, intermediate and upper-intermediate levels. To explore their performance inconsistencies, both oral data from an semi-structured (SST) interview and written data based on an on-the-spot piece of writing were used and then classified based on Corder’s (1971) scheme into pre-systematic, systematic and post-systematic errors.   The results revealed significant relationships among the target variables, if not predictor-predicted relationships. The non-linear relationship among the variable underscores significance of an integrative approach to EFL learner’s performance inconsistencies and the importance of stylistic instruction in EFL contexts.

    Keywords: Error analysis, Interlangauge, language proficiency, learning styles, Performance Inconsistency
  • In Pursuit of Intercultural Communicative Competence in EFL Context: Exploring Iranian English Teachers’ Perceptions
    Mosa Reza Banafsheh, Mohadese Khosravi, Mavadat Saidi * Pages 65-83
    The current study attempted to cast light on the status quo of Iranian EFL teachers' perceptions of ICC. It further attempted to see if their experience would influence their conceptualizations of ICC. To this end, a total of 100 EFL teachers were asked to complete a questionnaire survey adapted from Han & Song's (2011) study. The results of both quantitative and qualitative analysis revealed a number of commonalities and discrepancies among the participants' conceptualizations of International Communication Competence (ICC) and its relevance to ELT considering their teaching experience. The findings point to the prominence of intercultural teacher education in the Iranian context.
    Keywords: English Language Teachers&#039, Perceptions, Foreign Language Education, Globalization, Intercultural Communicative Competence, Teaching Experience
  • University Students’ Perception of Demotivating Factors in Learning English as a Foreign Language
    Nafiseh Hosseinpour *, Hossein Heidari Tabrizi Pages 84-104

    Demotivation is a relatively new topic in the field of second or foreign language acquisition which is in need of more rigorous research. In this regard, the present study was an attempt to investigate demotivating factors in learning English as a foreign language in an Iranian context. To this end, 382 Persian learners of English were selected through stratified clustering sampling procedure to participate in this mixed method study. The Data was collected through a 40-item Likert type questionnaire. The Factor analysis of the data extracted seven factors including a) inadequate facilities, b) reduced self-confidence, c) class characteristics, d) lack of purpose to study English, e) teaching methods, f) teachers and teaching styles, and g) negative attitudes toward English and the culture of English-speaking countries as demotivators. The Students’ perceptions of these seven factors were compared based on their general English proficiency levels. The Results revealed that low proficient learners perceived reduced self-confidence and negative attitudes more demotivating than their counterparts at other levels of proficiency.

    Keywords: motivation, Demotivating Factors in Learning EFL, General English Proficiency, Iranian EFL learners
  • A Contrastive Investigation of Intertextuality in Research Articles Authored by Iranian vs. English Writers in Applied Linguistics
    Davud Kuhi *, Nasrin Mollanghizadeh Pages 105-124
    Academic discourse enables others' voices in a text to be realized through conventionalized citational patterns. However, form amongst a variety of factors, one thing which may influence the way others' voices are textualized is writers' affiliations to different cultures. Following this assumption, the present contrastive study attempted to explore manifest intertextual constructions across the academic articles written by English and Iranian writers in the field of applied linguistics in a ten-year period (2000-2010). The typology of citation elaborated by Swales (1990), and subcategorized by Thompson and Tribble (2001) and Thompson (2005) were explored as the analytical framework of this study. The analysis demonstrated the dominance of different strategies of citations in the two corpora. The findings of this research may be helpful for novice writers and researchers in applied linguistics.
    Keywords: intertextuality, Research Article, Applied Linguistics
  • The Impact of Doing Problem-Solving Tasks on Willingness to Communicate, Self-perceived Communication Competence, and Communication Apprehension among Iranian EFL Learners
    Amir Marzban *, Maryam Mahmoudvand Pages 125-145

    Willingness to communicate (WTC) plays a central role in learning a second/foreign language. The present study was conducted to investigate the effect of doing problem-solving task on learners’ WTC in English. To fulfill the purpose of the study, 61 pre-intermediate learners were chosen by means of administrating a placement test. Learners were pretested through three scales of WTC and its two antecedents: self-perceived communication competence (SPCC) and communication apprehension (CA). Of course, the experimental group was provided with fifteen problem-solving tasks during the course, while the control group was not. After fifteen sessions of the treatment, two groups were posttested through the same three scales. The results demonstrated that the experimental group outperformed the control group in terms of their WTC’s level. Moreover, the learners’ WTC was found to be directly related to their SPCC and indirectly related to CA. So based on the MacIntyre’s path model (1994), these both antecedents can be the best predictors of WTC. The analysis of the data was done through multivariate analysis of variances (MANOVA) statistical programs.

    Keywords: Willingness to communicate, communication apprehension, self-perceived communication competence, problem-solving tasks
  • Metalinguistic Awareness and the Accuracy of Postgraduate TEFL Students’ Writing: Teacher’s Focus vs. Learners’ Focus
    Zohreh Seifoori * Pages 146-166

    The sway of the pendulum in language pedagogy towards conscious learning processes marks the paramount role of metalinguistic awareness. The purpose of this quasi-experimental study was to compare the impact of teacher-oriented vs. learner-generated metalinguistic awareness activities on Iranian TEFL students’ writing accuracy. Sixty participants in three intact classes were randomly assigned as one control, and two experimental groups. All the participants received the same process-oriented instruction based on identical teaching materials. In the first experimental group, the teacher-focus metalinguistic awareness (TFMA) group, however, a collection of various form-focused activities, compiled by the teacher, was assigned and reviewed in the class weekly. In the learner-focused metalinguistic awareness (LFMA) group, the same assignments were assigned as supplementary self-study activities. The control group did not receive any structural assignments. The treatment perpetuated for six sessions and the analyses of the data obtained from the writing post-test revealed that both TFMA and LFMA groups outperformed the control group by producing more accurate writing and that the TF group surpassed the LF group. The findings lend credence to the significance of language awareness in EFL contexts and offer a number of pedagogical implications.

    Keywords: Focus on Form, Grammatical Accuracy, Metalinguistic Awareness, Writing
  • The Impact of Code-Switching on Bilingual EFL Learners’ Reading Comprehension
    Parisa Yeganepoor, Zohreh Seifoori * Pages 167-179
    This study sought to investigate the probable effects of code-switching (CS) on Iranian bilingual English learners' reading comprehension. In this study, two intact classes of freshmen, taking the four-credit Reading and Comprehension Course 1, comprising a total of 70 participants, with 35 in each class, were randomly assigned as the experimental and the control groups after their initial homogeneity in reading comprehension was assessed via the reading section of the Preliminary English Test (PET). In the experimental group, the participants were allowed to switch codes during the twenty-hour-treatment that extended over five weeks. The participants in the control group, however, were required to rely exclusively on English as the language of communication and instruction with no CS. The independent samples t-test of the post test scores, administered at the end of the treatment, revealed significant differences in the reading comprehension of the two groups. The experimental CS group outperformed the control group. Since variables such as proficiency, teaching materials, and teach methodology, were kept constant in both classes, CS might be regarded as one of the probable causes of different levels of achievement in reading comprehension in both groups. Cautious use of CS to promote different aspects of the learning process will be discussed in the paper.
    Keywords: Bilinguals, EFL learners, Code-Switching, reading comprehension
  • The Role of Social and Educational Factors in Oral Participation of ELT Students
    Masoud Zoghi, Amir Reza Nemat Tabrizi, Sara Ghobadi * Pages 181-192
    Oral participation (OP) in class is an important factor contributing to the development of oral fluency. Recent studies in language learning have addressed the necessity of classroom interaction, or rather students’ oral participation in class. A correlational research study was drawn upon to measure the oral participation and factors affecting oral activities of the ELT students studying at the M.A. level at Islamic Azad University of Ardabil in Iran. An initial pool of 93 participants was selected through purposive sampling. The data analysis was conducted using structural equation modeling (SEM). The results obtained indicated that there is a significant relationship between social and educational factors relative to the oral activities of EFL learners. The findings also showed that in oral participation, educational factors play the most important role in controlling the OP content.
    Keywords: oral participation, social, educational factors, Structural Equation Modeling (Sem)